Ev Almak Mantıklı Mı? - Saylak İnşaat

Ev Almak Mantıklı Mı?

Ev Almak Mantıklı Mı?

Bir yatırımcı olarak veya ikamet için ev almanın mantıklı olup olmadığı konusunda pek çok insan ikilimde kalır. Bu konu üzerine olan yazımızda ev almanın avantajlarını ele aldık.

Ev Almak Mantıklı Mı?


Son zamanlarda pek çok kişi bu dönemde ev almak mantıklı mı sorusunu soruyor. Parası olan yatırımcılar ev almanın avantajlı olup olmadığını net bir şekilde öğrenmek istiyor.

Ev Almak Karlı Bir Yatırım Mı?


Son dönemde döviz ve altında oluşan dalgalanmaları yatırımcıların gayrimenkule dönmesine neden oldu. Bu alana yönelen bireyler şu anki dönemde gayrimenkulün kazandırıp kazandırmadığını araştırıyor. Ancak alanında uzman olan ekonomistler ev almanın oldukça karlı bir yatırım olduğunu ve yatırım yapacak bireylerin muhakkak bu alanı düşünmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü ev alan bireyler kar oranlarını gözle görülür biçimde artırabiliyor.

Ev almak oldukça karlı bir yatırım olarak kabul edilse de evi doğru bölgeden almak oldukça önemlidir. Doğru bölgeye yatırım yapmayan bireyler yatırımından beklediği etkiyi göremez. Bu bağlamda karlı bir yatırım için ev alacak bireyler alacağı yeri pek çok yönüyle göz önünde bulundurmalıdır.

Ev alacak bireyler karlı bir yatırım için deprem ve doğal afetlere karşı dayanıklı, yerleşim izni olan, uygun toprak denetimine sahip bölgeleri tercih etmelidir. Bu durumu göz önünde bulundurarak deprem riski az olan bölgelerden ev almak mantıklı bir yatırım olacaktır. Kayseri ise deprem riski az olan bir bölge olduğu için yatırım amaçlı veya ikamet amaçlı ev almak için uygundur. Aksi halde yatırımcılar satın aldığı evden yüksek kar oranlarına ulaşamıyor.

Ev almanın birçok farklı avantajları vardır. Bu avantajlarından dolayı özellikle son 5 yıllık süreçte ev almak isteyenlerin sayısı çok hızlı bir şekilde arttı. Ev almanın avantajlarından bazıları şunlardır:

•Kira getirisi sayesinde daha iyi kazanç getirisine olanak sağlar.

•Enflasyonla mücadeleye yardımcı olur.

•Vergi avantajı ile karşılaşmaya olanak sağlar.

•Uzun yıllar, kendiliğinden değer kazanma potansiyeline sahiptir.

Ev almak özellikle ülkemizde değer gören bir alandır. Yatırımcılar gerçek, somut ve elle tutulabilir olan bu alana yöneldi. Bu da ev almanın hem karlı bir yatırım olarak görülmesini hem de güvenilir bir liman olarak kabul edilmesini sağlıyor.

Yatırım için ev alan bireyler düzenli nakit akışına sahip olur. Bu da bireylerin yaşamında daha düzenli hareket etmesine olanak sağlar. Hisse senetleri ve tahviller gibi soyut olan yatırımlara yönelerek risk almaktansa ev alıp hiçbir şey yapmadan düzenli nakit getirisine sahip olunabilir.

Ev almanın karlı bir yatırım olarak kabul edilmesini etkileyen önemli bir etken de değerini asla tamamen kaybetmeyen bir alan olmasıdır. Bu alana yatırım yapan bireyler ufak dalgalanmalara şahit olsa da aldığı evin tamamen sıfırlandığına şahit olamaz. Bu da ev almanın önemli bir etkenidir.

Ev Almak Mı Mantıklı Kirada Oturmak Mı?


İnsanların büyük bir çoğunluğu geleceğe yatırım yaparak kendisini güvence altına almak ister. Ancak yatırımcılar ev almanın mı yoksa kirada oturmanın mı mantıklı olduğunu sorguluyor. Kişilerin büyük bir çoğunluğu kendi evine sahip olabilmek için çeşitli araştırmalar gerçekleştiriyor. Çünkü bireyler tüm hayatını kirada geçirmek istemiyor.

Geleceğe yatırım yapmak isteyen bireyler kirada oturmak yerine kredi çekip ev almayı tercih ediyor. Bu da kredi ile ev almak mantıklı mı 2022 konusunun araştırılmasını sağlıyor.

Günümüzde uzmanların büyük bir çoğunluğu kirada oturmaktansa şartları zorlayıp ev almayı öneriyor. Çünkü kira bedeli her yıl minimum enflasyon oranına göre zamlanıyor. Her yıl enflasyon oranına göre zam olduğu için kiracılar her yıl evde kalmak için daha fazla ücret ödüyor. Üstelik ödedikleri bu ücret karşısında bir eve sahip olamıyorlar. Bu da uzun süre kirada oturmaktansa ev almanın daha mantıklı bir sonuç olduğu sonucuna varılmasını sağlıyor. Böyle düşünen bireyler kira öder gibi kredi ödeyerek ev borcuna girebiliyor.

Bazı kişiler ev almak yerine kirada oturmayı tercih edebiliyor. Bu kişiler kirada oturunca ödeyeceği ücret ile ev alırken ödeyeceği aylık taksit açısından uçurum olduğunu düşünüyor. Oysa ki bu düşünce doğru değildir. Birazcık peşinatla ev almak için ödenecek taksit ciddi oranda düşürülebilir. Bu sayede kirada oturmak yerine yatırımcılar kendi evinin sahibi olabiliyor.

Ev almak yerine kirada oturmayı tercih eden bireyler kira yatırmanın ömür boyu sürdüğünü bilmelidir. Ömür boyu kira ödeyip hiçbir şey elde edememe yerine hemen hemen aynı taksitleri ödeyip ev sahibi olmak çok daha doğru ve avantajlı bir yatırım olarak kabul ediliyor.

Kirada oturmak istemeyen bireyler yüklü miktarda altın bozdurup ev alabiliyor. Altın bozdurup ev almak isteyen bireyler doğru anı tercih ederse hem yüklü miktardaki altınını karla satabiliyor hem de sahip olmak istediği eve avantajlı fiyatlarla ulaşabiliyor. Bundan dolayı pek çok kişi altın bozdurup ev almak mantıklı mı sorusunun cevabını uzmanlardan dinlemeye özen gösteriyor.

Ev Almak İçin Doğru Zaman Ne Zaman?


1+1 ev almak mantıklı mı sorusuna yanıt bulup beğendiği eve ulaşmak isteyen bireyler ev almak için en doğru zamanın ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Evin en doğru anda alınması maddi, manevi oluşabilecek problemlerin önlenmesini sağlayabiliyor. Bu bağlamda uzmanlar ev alma sezonunun iyi takip edilmesini öneriyor. Ancak ev alma sezonu her bölge için değişkendir. Değişken olduğu için farklı bölgede yaşayan bireyler farklı araştırmalar yapmalıdır.

Ev almak için en doğru zaman genel olarak ilkbahar ve yaz ayları olarak kabul ediliyor. İlkbahar ve yaz aylarının ev sezonu olarak nitelendirilmesini etkileyen pek çok detay vardır. Okul sezonunun sona ermesi, tayin dönemi, havaların etkisi ve yatırımcıların beklentisi ilkbahar - yaz aylarının ev sezonu olarak nitelendirilmesini etkiler.

Ev almak için en doğru zamanı bilmenin yanında en doğru bölgenin de bilinmesi gerekiyor. Doğru bölgelerin tercih edilmesiyle yatırımcılar kendisini güvence altına alabiliyor. Bu bağlamda yatırımcılar AVM yapılan, son dönemin gözdesi olarak kabul edilen ve imara açılan bölgeleri tercih etmeye özen gösteriyor. Çünkü bu bölgeler hiç beklenmeyen bir anda gelişim gösterip yatırımcılara ekstra kar sunabiliyor.

Yatırımını gayrimenkule yapıp kaliteli bir kar marjı yakalamak isteyen yatırımcılar farkına varmadan tasarruf sahibi olabiliyor. Çünkü yatırımcılar ev almak için her ay belli bir miktar para ayırmak zorundadır. Üstelik bu iki, üç aylık bir süreç değildir. Uzun yıllar boyunca aynı durum devam eder. Bu da yatırımcıların farklı ve gereksiz bir alana para harcamaktansa ev almak için para harcamasına olanak sağlar.

Ev almanın en doğru zamanı yaz ya da ilkbahar dönemi olarak kabul edilse de sonbahar ve kış aylarında da ev alınabiliyor. Bu dönemde sirkülasyon daha az olmasına rağmen avantajlı ve cazip fiyatlı evlere ulaşılabiliyor.

Telefon +90 352 231 59 96
eposta bilgi@saylakinsaat.com
Adres
Mimarsinan Bahçelievler Mah. Kocasinan Cad. İkbal Sk.Saylak Kent Apt.No: 8/A Melikgazi, Kayseri, TÜRKİYE
×