Göz alerjileri: nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Özenli bakım neden fark yaratır?

Özenli bakım neden fark yaratır?

Küçük onarımlar genellikle o kadar pahalı olmasa da daha büyük ölçekli onarım çalışmaları tamamen farklı bir konudur. Ancak özellikle inşaat projelerinde, ileriyi düşünmek büyük bir fark yaratabilir: Bakıma zamanında ve düzenli olarak katılmak, daha sonra ortaya çıkan büyük sorunların önlenmesine yardımcı olur bu aşamada orantısız olarak daha yüksek maliyetlere neden olurlar. Bu nedenle, uzun vadeli bir bakım stratejisine sahip olmak, kesinlikle ödüllerini alacaktır.

Yaşlanma süreçleri hayatın bir gerçeğidir insan yapımı tüm yapılar gibi insanlar da yaşlanır. Fiziksel olarak kaçınılmaz olan parçalanma süreçleri, yapıya çeşitli etkilerle hızlanır ve basit kullanım bunlardan biridir. Ancak bu süreç yavaşlatılabilir: İnşaat sırasında doğru kararlar vermek yapının hizmet ömrünü önemli ölçüde uzatabilir ve tamamlandıktan sonra bakım çok önemli bir rol oynar. Düzenli denetim ve gerekli onarımların zamanında yapılması dahil, uygun şekilde tasarlanmış ve uygulanmış bir bakım stratejisi, daha sonraki bir aşamada ani sorunları ve maliyet patlamalarını önlemede uzun bir yol kat edecektir.

Maliyet katlanarak artıyor

Bu bağlamda, Hollanda'daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nden Wolter Reinold de Sitter, “Beşler Yasası” olarak bilinen ve çok dikkat çeken bir teori önerdi. Basitçe söylemek gerekirse, teori, beton yapıların bakım ve onarımında, Öngörülemeyen acil durumlarla uğraşmak zorunda kalmamak için önceden planlama yapmak ve projeyi yakından takip etmek çok önemlidir.

Ben onun hesaplanması, Bakıcı beton yapılar için aşağıdaki dört aşamadan tanımlar de:Madde gerekçesi beşli kanun

Tasarım, inşaat ve beton kürleme
Korozyon başlar, ancak henüz yayılmamıştır
Bozulma yayılmaya başlar
Bozulma ileri düzeydedir ve önemli yapısal hasar belirgindir

De Sitter'in teorisi, bu dört aşamanın ilk üçünde, makul bir şekilde yatırılan her bir Euro'nun, gelecekteki tasarruf değerinin beş katını oluşturacağını söylüyor: İkinci aşamada bakım ihmal edilirse, örneğin, üçüncü aşamada ortaya çıkan onarımların ele alınması, beş kat daha pahalı; üçüncü aşamada, bu onarımlar yine gözden kaçırılır veya ertelenirse, o zaman gerekli olan yenileme maliyetleri yine beş kat artacaktır.

Baştan itibaren maliyet baskısı sorunu

Ancak, binaların ve altyapı tesislerinin bakımından sorumlu olanlar genellikle kendilerini çok tanıdık bir çıkmazın içinde bulurlar: Çoğu zaman, maliyet baskısı başlangıçtan itibaren son derece yüksektir; buna göre, sorumluların yüksek kaliteli çözümlerin uzun vadede önemli miktarda para tasarrufu sağlayacağını bilmesine rağmen, en uygun maliyetli ürünler seçilir. Benzer şekilde, maliyet nedenleriyle de gerekli bakım ve onarım çalışmaları tekrar tekrar ertelenmekte ve bu da ilerideki giderlerde orantısız bir artışa neden olmaktadır.

Uzun vadeli bir bakış açısına sahip olmanın ödülleri

Yine bu nedenle, önceden planlama yapmak ve beton yapıların durumunu göz önünde bulundurmak örneğin düzenli olarak görsel olarak kontrol ederek gerçek para değerindedir: Erken bir aşamada küçük bir yatırım, uzun vadede bu miktardan tasarruf sağlayabilir. Sistematik bir yaklaşımın benimsenmesi, her şeyin takip edilmesine yardımcı olur ve gereken özen ve titizlik göz önüne alındığında, zamandan da tasarruf sağlar. Kontrol listeleri burada değerli destek sağlar: Bellek yardımı olarak hizmet eden ve ilk bakışta özellikle alakalı görünmeyebilecek ayrıntıları vurgulayan bu tür listeler, birbirini takip eden denetimler boyunca hem genel hem de belirli alanlardaki gelişmeleri tespit etmeyi çok daha kolay hale getirir.

Telefon +90 352 231 59 96
eposta bilgi@saylakinsaat.com
Adres
Mimarsinan Bahçelievler Mah. Kocasinan Cad. İkbal Sk.Saylak Kent Apt.No: 8/A Melikgazi, Kayseri, TÜRKİYE
×