Temelden Ev Almak - Saylak İnşaat

Temelden Ev Almak

Temelden Ev Almak

Temelden ev nasıl alınır ya da mantıklı mıdır gibi sorulara cevap arıyorsanız siz de bu konu üzerine olan yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Temelden Ev Almak


Temelden ev alma yöntemiyle ev sahibi olmak isteyenler, inşaat başlarken satın alma işlemlerini yapıyor. Topraktan ev sahibi olmayı tercih edenler, düşük maliyetlerle hayal ettikleri evlere sahip olmaya çalışıyor. İkamet ya da yatırım amaçlı konut sahibi olmak isteyenler, düşük maliyet avantajına sahip olurken bazı risklerle de karşılaşabiliyor. İnşaatı yapan şirketin iflas etmesi, işi yarım bırakması gibi riskler, topraktan ev alma işlemlerinde birçok hususa dikkat edilmesi gerekiyor.

Temelden Ev Nasıl Alınır?


Ev sahibi olmak isteyenler, bütçelerine göre uygun projeleri inceleyerek, temel aşamasındayken satın alma sözleşmesi yapmak istiyor. Temelden ev satın almak için güvenilir müteahhit bulmak önemlidir. Büyük inşaat firmalarının yeni projelerini piyasaya sunduğunda, satış sözleşmesi imzalanarak, temelden satın alma işlemi yapılabiliyor. Yeni başlayacak her inşaat projesinden yapılacak satın alma işlemleri, temelden ev satın alma olarak tanımlanır. İşlemler, projenin incelenmesi sonrası, daha uygun fiyatlarla satın alma sözleşmesinin yapılması ile yapılıyor.

Temelden Ev Almak Ne Kadar Karlı?


Temelden ev satış fiyatları, bitmiş dairelere göre daha uygundur. Temelden ev alma fiyatları anahtar teslim konutlara göre daha uygundur ve kişilere fiyat avantajı sağlıyor. Ev satın almak isteyenler, temel aşamasındaki fiyatlarla, bitmiş daire fiyatlarını karşılaştırdıklarında %20 daha uygun fiyatlı olduğunu görebiliyor. Fiyat avantajı sağladığı için temelden satın almak her zaman daha karlı oluyor. Güvenilir inşaat firmalarının projelerinden satın alındığında, inşaat aşaması, belirtilen sürede tamamlanacak ve teslim edilecektir. Temelden alanlar, evleri kendilerine teslim edildiğinde, piyasa fiyatının daha yüksek olduğunu görebilecektir.

Temelden Ev Almak Riskli Mi?


Temelden satılık daireler ev sahibi olmak isteyenlere uygun fiyat avantajı sağlıyor. Tüm işlemlerde olduğu gibi temelden ev almanın da çeşitli riskleri vardır. Geçmiş dönemlerde yaşanan çeşitli sorunlar, insanların aynı riskle karşı karşıya kalma ihtimalleri olabileceğini de gösteriyor. Temelden satın alma işlemlerini yapacak olanlar için en büyük risklerden birisi, inşaat şirketinin ya da müteahhidin inşaatı tamamlamadan iflas etmesidir. Ekonomik ya da siyasi nedenlerden dolayı, inşaatın zamanında tamamlanmaması ve teslim sürecinin uzaması da yaşanabilecek riskler arasında yer alıyor.

Temelden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Farklı şehirlerde yeni bir konut satın almak isteyenler, ikinci el konut yerine sıfır konutlara sahip olmak istiyor. Temelden girilen konutlar için herkesin dikkat etmesi gereken çeşitli hususlar vardır. Topraktan ev satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • İnşaat firması ve müteahhit incelemesi,
  • Kat irtifakı tapu incelemesi,
  • İmar planı incelemesi,
  • Konut teslim tarihi,
  • Proje üzerinden kat ve daire bilgilerinin incelenmesi,
  • Satış sözleşmesi detayları,
  • İnşaat sürecinin takip edilmesi,
    Ev sahibi olmak isteyenler, inşaat firması hakkında bilgi edindikten sonra diğer hususlara da dikkat ederek, satın alma işlemlerini başlatabilir.

Temelden Ev Alma Sözleşmesi Nasıl Olmalı?


Temelden ev alma sözleşmesi hem inşaat firmasının hem de konut satın almak isteyen müşterinin tüm haklarını korumalıdır. Projeden ev satın alırken yapılacak sözleşme içeriğinde şunlar yer almalıdır:

  • Konut almak isteyenler, sözleşme imza işlemlerinden sonraki 14 gün içerisinde sözleşmeyi iptal etme hakkına sahip olmalıdır,
  • İnşaat şirketi, müşterilerine bina tamamlama sigortası yaptırma garantisi vermeli,
  • Konutların teslim süresi en fazla 36 ay olmalıdır,
  • Satış sözleşmesi yapılmadan, konutla ilgili herhangi bir ödeme yapılmaz,
  • Ev satın alma işlem aşamalarını araştıranlar, temelden satın alma işlemlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve sözleşmede yer alması gereken hususların neler olduğunu bilirler.

Temelden Ev Almak Mantıklı Mı?


Karlı yatırımlar için bazı riskleri göze almak gerekiyor. Anahtar teslimi ile temelden ev almanın arasında en az %20 fiyat farkı olabiliyor. Temelden ev satın almak mantıklıdır ve çeşitli avantajları vardır. Mantıklı olan yönlerinden birisi fiyatının uygun olmasıdır. Proje üzerinden, istediğiniz katta ve konumda daire seçimi yapabiliyor, istediğiniz özelliklere sahip evlere sahip olabiliyorsunuz. İnşaat başladıktan sonra bitiş aşamasına kadar, her ilerlemede konut fiyatları artıyor. İnşaat tamamlandığında daha yüksek ödemeler yapmak istemeyenler, temelden proje seçimi yaparak satın alma sözleşmesini yapıyor ve daha az ödeyerek önemli oranda kar elde edebiliyorlar.

Temelden Ev Almak Nedir?


Ev satın almak isteyenler, bütçelerine göre araştırma yaparken, temelden ya da topraktan ev alma ifadeleri ile karşılaşabiliyor. Temelden ev satın almak, proje aşaması tamamlanmış ancak inşaatı henüz başlamamış olan projelerden daire satın almak olarak tanımlanır. İnşaat firmaları, projelerini tamamladıktan sonra satışa çıkartıyor ve temelden, anahtar teslim süresine kadar satış işlemlerini devam ettiriyor. Henüz başlamamış ya da yeni başlamış inşaat projeleri için topraktan ev alma işlemleri yapılabiliyor.

Temelden Ev Almanın Avantajları


Temelden ev satın almanın avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Avantajlı yönleri, projede, istenilen daireyi seçme hakkının olmasıdır. Bitmiş haline göre temelden yapılan satış fiyatları daha düşüktür ve az ödeme avantajı sunar. Avantajlarının yanı sıra dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır. Müteahhidin projeyi zamanında tamamlayamaması, iflas etmesi ve inşaatı yarıda bırakması gibi durumlar, temelden girilen ev satın alma işlemlerinin dezavantajlarındandır. Temelden ev alırken yapılan sözleşmelerde, inşaatta kullanılacak malzeme türü ve kalitesinin de belirlenebilir olması, avantajlı yönlerinden birisidir.

Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma


Topraktan ev satın almak isteyenler, uygun fiyat avantajlarından faydalanmak istiyordur. Tamamlanmış konutların fiyatları her geçen gün artıyor. Temelden satışa sunulan konutların fiyatları, bitmiş hallerine göre daha uygundur. Müteahhitler, satış sözleşmesinde konutların 36 ay içerisinde teslim edileceğini belirtiyor ve yapılacak konutun ücretini, alıcıdan önceden alıyor. Bu işlemler, alıcıların, uygun fiyatlara ev sahibi olmasını sağlıyor. İnşaat firması, yapı ruhsatı almışsa, alıcılar, yeni konut için kredi başvurusunda da bulunabiliyor.

Temelden Ev Almak Karlı Mı?


Temelden ya da kaba inşaattan ev almak tamamlanmış konut projelerine göre daha karlıdır. İnşaat sektöründe, konut fiyatları, temel atıldığı andan tamamlandığı ve anahtar teslimi yapıldığı ana kadar her aşamada artarak devam eder. Temel ile anahtar teslimi aşaması arasında yaklaşık %20 fiyat farkı oluyor. 

Temelden ev almak için sözleşme yapan alıcılar, daha az ödüyor ve evi teslim aldıklarında, ödedikleri fiyatın daha fazlasıyla isterlerse satış yapabiliyor. Bu her alıcının, konut üzerinden kar etmesini sağlıyor. Yeni konut sahibi olmak ya da yatırım amaçlı satın almak isteyenler, bu yöntemi daha karlı buluyor ve güvenilir inşaat firmalarının projelerini takip ediyor.

Telefon +90 352 231 59 96
eposta bilgi@saylakinsaat.com
Adres
Mimarsinan Bahçelievler Mah. Kocasinan Cad. İkbal Sk.Saylak Kent Apt.No: 8/A Melikgazi, Kayseri, TÜRKİYE
×